Naleśniki z twarogiem i bananem

Jedna porcja ma:

Kalorie 656kcal
Węglowodany 96 g węgli
Białko 39 g białka
Tłuszcze 12 g tłuszczu
4 porcje

Składniki

125 kcal
1 szklanka mleka 2%
311 kcal
4 szt. jaj (L)
78 kcal
1,5 łyżki cukru
-
1 szczypta soli
1098 kcal
2 szklanki mąki pszennej poznańskiej typ 500
-
1 szklanka wody mineralnej gazowanej
352 kcal
400 g twarogu chudego
308 kcal
2 szt. serka brzoskwiniowego Danio
228 kcal
2 szt. bananów
124 kcal
4 kostki gorzkiej czekolady

Cały przepis ma:

  • 2624 kcal
  • 386 g węgli
  • 158 g białka
  • 48 g tłuszczu
  1. Uwaga: Z podanej ilości ciasta można przygotować ok. 12 naleśników.

    Mleko wlać do miski, następnie dodać jaja, cukier, szczyptę soli i wymieszać. Dodać mąkę i całość zmiksować (tak, aby nie było żadnych grudek). Pod koniec dolać wodę mineralną i ponownie zmiksować na gładkie, jednolite ciasto.
  2. Odstawić na kilkanaście minut. Smażyć na teflonowej patelni z grubym dnem (do smażenia nie trzeba wówczas dodawać żadnego tłuszczu) - z obu stron na lekko złoty kolor.
  3. W osobnej misce rozgnieść widelcem twaróg razem z serkiem Danio. Banany pokroić na plasterki i wymieszać z twarogiem. Naleśniki smarować cienką warstwą nadzienia i składać np. w kopertę.
  4. Naleśniki można dekorować np. roztopioną gorzką czekoladą.
  • Naleśniki z twarogiem i bananem

Naleśniki z twarogiem i bananem

Jedna porcja ma:

Kalorie 656kcal
Węglowodany 96 g węgli
Białko 39 g białka
Tłuszcze 12 g tłuszczu