Kurczak z warzywami i kaszą pęczak

Jedna porcja ma:

Kalorie 439kcal
Węglowodany 45 g węgli
Białko 41 g białka
Tłuszcze 10 g tłuszczu
3 porcje

Składniki

507 kcal
150 g kaszy jęczmiennej pęczak
180 kcal
2 łyżki oliwy
32 kcal
1 szt. cebuli
475 kcal
480 g filetu z kurczaka
-
sól himalajska
-
pieprz czarny (mielony)
39 kcal
260 g cukinii
79 kcal
360 g pomidorów rzymskich
3 kcal
1 łyżeczka suszonej kolendry
-
0,5 łyżeczki suszonej bazylii
-
0,3 łyżeczki papryki ostrej (mielonej)
3 kcal
10 g zielonych pędów cebuli

Cały przepis ma:

  • 1317 kcal
  • 134 g węgli
  • 123 g białka
  • 30 g tłuszczu
  1. Kaszę pęczak przelać zimną wodą i następnie ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę.
    Dodać pokrojone w kostkę mięso, doprawić solą, pieprzem i podsmażyć.
  3. 1 średnią cukinię obrać, pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię, wszystko wymieszać. Podsmażyć aż nieco zmięknie.
  4. Dodać pokrojone w dużą kostkę 4 pomidory. Doprawić suszoną kolendrą, bazylią oraz ostrą papryką. Chwilę podsmażać.
  5. Podawać z ugotowaną kaszą. Posypać posiekanymi, zielonymi pędami cebulki.
  • Kurczak z warzywami i kaszą pęczak

Kurczak z warzywami i kaszą pęczak

Jedna porcja ma:

Kalorie 439kcal
Węglowodany 45 g węgli
Białko 41 g białka
Tłuszcze 10 g tłuszczu