Curry z batatem, szpinakiem i masłem orzechowym

Jedna porcja ma:

Kalorie 293kcal
Węglowodany 47 g węgli
Białko 10 g białka
Tłuszcze 9 g tłuszczu
1 porcja

Składniki

138 kcal
160 g batatów
30 kcal
200 g pomidorów malinowych
15 kcal
50 g cebuli białej
4 kcal
25 g świeżego szpinaku
95 kcal
15 g masła orzechowego

przyprawy

3 kcal
1 g przyprawy curry
-
1 g cynamonu mielonego
3 kcal
1 g chili mielonego

dekoracja

1 kcal
1 g imbiru
4 kcal
10 g natki pietruszki

Cały przepis ma:

  • 293 kcal
  • 47 g węgli
  • 10 g białka
  • 9 g tłuszczu
  1. Cebula: obrać i drobno pokroić.
    Batat: obrać i pokroić w 1-2 cm kostkę.
    Szpinak: umyć.
    Pomidory: sparzyć, obrać i pokroić w kostkę.
    Imbir: pokroić w paseczki.
  2. Cebulę zeszklić na oliwie, dodać batat i przyprawy (w tym sól i pieprz). Dusić przez 8-10 minut, aż batat będzie lekko miękki.
  3. Dodać szpinak i pomidory, wymieszać. Dusić ok. 5-10 minut.
  4. Dodać masło orzechowe i wodę w razie potrzeby. Wymieszać, dusić 5 minut.
  5. Udekorować imbirem i posypać natką pietruszki.
  • Curry z batatem, szpinakiem i masłem orzechowym

Curry z batatem, szpinakiem i masłem orzechowym

Jedna porcja ma:

Kalorie 293kcal
Węglowodany 47 g węgli
Białko 10 g białka
Tłuszcze 9 g tłuszczu