Bananowe pancakes

Jedna porcja ma:

Kalorie 236kcal
Węglowodany 44 g węgli
Białko 7 g białka
Tłuszcze 4 g tłuszczu
3 porcje

Składniki

378 kcal
100 g płatków owsianych błyskawicznych
7 kcal
0,5 łyżeczki ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami
5 kcal
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
0,2 łyżeczki cynamonu mielonego
228 kcal
2 szt. bananów
90 kcal
180 g mleka 2%

Do smażenia

-
masło

Cały przepis ma:

  • 707 kcal
  • 131 g węgli
  • 21 g białka
  • 12 g tłuszczu
  1. Z podanych składników wychodzi 9 placuszków po ok. 50 g.
  2. Do kielicha blendera włożyć wszystkie składniki: płatki owsiane, ekstrakt waniliowy, proszek do pieczenia, szczyptę cynamonu, dwa średnie, dojrzałe banany i mleko (można dodać np. mleko migdałowe).
  3. Składniki zblendować na gładką, kremową masę. Odłożyć do zgęstnienia na ok. 5 minut.
  4. Na średnim ogniu rozgrzać patelnię, roztopić niewielką ilość masła, rozprowadzić cienką warstwę na całą patelnię i nakładać masę na placuszki.
  5. Jak masa się zetnie i na powierzchni zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza, odwrócić łopatką na drugą stronę. Pancakes powinny zrumienić się z obu stron.
  6. Podawać z owocami. Można polać np. gorzką czekoladą rozpuszczoną z dodatkiem mleka.
  • sniadanie
  • fit
  • zdroweodzywianie
  • zdrowo
  • pancakes
  • banany
  • platkiowsiane
  • mleko
  • Bananowe pancakes
  • dodatkowy obraz dla Bananowe pancakes
  • dodatkowy obraz dla Bananowe pancakes

Bananowe pancakes

Jedna porcja ma:

Kalorie 236kcal
Węglowodany 44 g węgli
Białko 7 g białka
Tłuszcze 4 g tłuszczu