Bananowo - orzechowy pudding chia
Jedna porcja ma:
2
porcje
Składniki
- 147 kcal
- 30 g nasion chia
- 125 kcal
- 250 g mleka 2%
- 238 kcal
- 250 g bananów
- 257 kcal
- 40 g kremowego masła orzechowego
- 166 kcal
- 30 g orzechów nerkowca
- 17 kcal
- 8 g liofilizowanych malin
Cały przepis ma:
- 949 kcal
- 104 g węgli
- 31 g białka
- 49 g tłuszczu
- Nasiona chia zalać mlekiem, wymieszać. Wstawić na noc do lodówki.
(Nasiona chia będą się z czasem sklejały, dlatego po zalaniu, dobrze jest je jeszcze kilkukrotnie zamieszać, np. po 15-20 minutach, ale nie jest to konieczne). - Rano rozmieszać nasiona.
Następnie zblendować dojrzałe banany z masłem orzechowym i wymieszać z chia. - Pudding przelać do dwóch miseczek, posypać grubo posiekanymi orzechami i liofilizowanymi malinami.