Banoffee cup

Jedna porcja ma:

Kalorie 359kcal
Węglowodany 58 g węgli
Białko 9 g białka
Tłuszcze 11 g tłuszczu
2 porcje

Składniki

75 kcal
6 łyżek amarantusa ekspandowanego
-
4 łyżki naparu z kawy
228 kcal
2 szt. bananów
124 kcal
45 g suszonych daktyli
-
woda
190 kcal
30 g masła orzechowego
69 kcal
100 g jogurtu naturalnego łagodnego
32 kcal
10 g miodu spadziowego
1 kcal
1 łyżeczka soku z cytryny

Cały przepis ma:

  • 719 kcal
  • 116 g węgli
  • 19 g białka
  • 21 g tłuszczu
  1. Daktyle zalać wrzątkiem (wystarczy ok. 100 g wody, tak żeby je przykryć), namoczyć przez 15-20 minut.
  2. Do szklanek wsypać amarantus. Zalać naparem z kawy.
  3. Do pojemnika blendera dodać obrane i pokrojone na kawałki banany, namoczone daktyle, masło orzechowe oraz 1 łyżkę wody, w której moczyły się daktyle. Całość zblendować i przelać do szklanek.
  4. Jogurt naturalny wymieszać z miodem i sokiem z cytryny. Przełożyć na wierzch.
  • Banoffee cup
  • dodatkowy obraz dla Banoffee cup
  • dodatkowy obraz dla Banoffee cup

Banoffee cup

Jedna porcja ma:

Kalorie 359kcal
Węglowodany 58 g węgli
Białko 9 g białka
Tłuszcze 11 g tłuszczu