Burger z paluszkami rybnymi

Jedna porcja ma:

Kalorie 713kcal
Węglowodany 88 g węgli
Białko 22 g białka
Tłuszcze 29 g tłuszczu
1 porcja

Składniki

231 kcal
1 szt. bułek pszennych do hamburgerów z nasionami sezamu
207 kcal
90 g złotych paluszków rybnych
122 kcal
2 łyżeczki sosu tatarskiego
1 kcal
10 g sałaty masłowej
1 kcal
1 szt. ogórków konserwowych
-
cebula czerwona

Dodatkowo

150 kcal
100 g frytek prostych do piekarnika Original

Cały przepis ma:

  • 713 kcal
  • 88 g węgli
  • 22 g białka
  • 29 g tłuszczu
  1. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i usmażyć paluszki rybne (przygotować je zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Na jednego burgera przypadają 3 paluszki rybne.
  2. Bułkę do burgera podpiec w opiekaczu lub lekko podsmażyć na suchej patelni, żeby była ciepła i delikatnie chrupiąca.
  3. 1-2 liście sałaty umyć i osuszyć.
    Małego ogórka konserwowego pokroić w plasterki.
    Czerwoną cebulę pokroić w cienkie piórka (wystarczy niewielki kawałek).
  4. Złożyć burgera:
    - spód bułki posmarować 1 łyżeczką sosu tatarskiego,
    - nałożyć 1-2 liście sałaty,
    - dodać 3 paluszki rybne,
    - dodać ogórka i cebulę,
    - górę bułki posmarować od wewnątrz 1 łyżeczką sosu tatarskiego i przykryć burgera.
  5. W międzyczasie frytki upiec w piekarniku (piec ok. 20 minut w 220°C góra-dół).
  • Burger z paluszkami rybnymi
  • dodatkowy obraz dla Burger z paluszkami rybnymi
  • dodatkowy obraz dla Burger z paluszkami rybnymi

Burger z paluszkami rybnymi

Jedna porcja ma:

Kalorie 713kcal
Węglowodany 88 g węgli
Białko 22 g białka
Tłuszcze 29 g tłuszczu