Burger z paluszkami rybnymi
Jedna porcja ma:
1
porcja
Składniki
- 231 kcal
- 1 szt. bułek pszennych do hamburgerów z nasionami sezamu
- 207 kcal
- 90 g złotych paluszków rybnych
- 122 kcal
- 2 łyżeczki sosu tatarskiego
- 1 kcal
- 10 g sałaty masłowej
- 1 kcal
- 1 szt. ogórków konserwowych
- -
- cebula czerwona
Dodatkowo
- 150 kcal
- 100 g frytek prostych do piekarnika Original
Cały przepis ma:
- 713 kcal
- 88 g węgli
- 22 g białka
- 29 g tłuszczu
- Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i usmażyć paluszki rybne (przygotować je zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Na jednego burgera przypadają 3 paluszki rybne.
- Bułkę do burgera podpiec w opiekaczu lub lekko podsmażyć na suchej patelni, żeby była ciepła i delikatnie chrupiąca.
- 1-2 liście sałaty umyć i osuszyć.
Małego ogórka konserwowego pokroić w plasterki.
Czerwoną cebulę pokroić w cienkie piórka (wystarczy niewielki kawałek). - Złożyć burgera:
- spód bułki posmarować 1 łyżeczką sosu tatarskiego,
- nałożyć 1-2 liście sałaty,
- dodać 3 paluszki rybne,
- dodać ogórka i cebulę,
- górę bułki posmarować od wewnątrz 1 łyżeczką sosu tatarskiego i przykryć burgera. - W międzyczasie frytki upiec w piekarniku (piec ok. 20 minut w 220°C góra-dół).