Ciasto "żółty ser"

Jedna porcja ma:

Kalorie 121kcal
Węglowodany 16 g węgli
Białko 3 g białka
Tłuszcze 5 g tłuszczu
6 porcji

Składniki

80 kcal
2 szt. galaretki o smaku cytrynowym
-
380 g wrzącej wody
408 kcal
400 g jogurtu naturalnego typu greckiego
235 kcal
250 g pulpy (przecieru) z mango

Cały przepis ma:

  • 723 kcal
  • 94 g węgli
  • 19 g białka
  • 30 g tłuszczu
  1. Tortownicę o średnicy ok. 18 - 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
  2. Do naczynia wsypać galaretki, zalać je wrzącą wodą i dokładnie wymieszać do rozpuszczenia. Przestudzić (galaretka powinna pozostać płynna).
  3. Do miski dodać gęsty jogurt naturalny i purée z mango (z puszki), zmiksować do połączenia. Następnie wlać przestudzoną galaretkę i ponownie krótko zmiksować.
    Całość przelać do formy i odstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.
  4. Przed podaniem zrobić dziurki za pomocą słomki i łyżki (wykrawacza) do melona/arbuza.
  • Ciasto "żółty ser"
  • dodatkowy obraz dla Ciasto "żółty ser"

Ciasto "żółty ser"

Jedna porcja ma:

Kalorie 121kcal
Węglowodany 16 g węgli
Białko 3 g białka
Tłuszcze 5 g tłuszczu