Czekoladowo - pomarańczowy krem z awokado
Jedna porcja ma:
2
porcje
Składniki
- 224 kcal
- 1 szt. awokado
- 228 kcal
- 2 szt. bananów
- 45 kcal
- 95 g soku z pomarańczy
- 6 kcal
- 0,3 łyżeczki cukru ze skórką pomarańczową
- 45 kcal
- 2 kostki czekolady mocno gorzkiej 80%
- 9 kcal
- 0,5 łyżeczki ciemnego kakao
- 44 kcal
- 7 g orzechów laskowych
Cały przepis ma:
- 600 kcal
- 82 g węgli
- 8 g białka
- 31 g tłuszczu
- Do pojemnika do blendera dodać obrane i pokrojone awokado, banany, 8 łyżek świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy, 1/3 łyżeczki cukru ze skórką pomarańczową, 2 kostki mocno gorzkiej czekolady i 1/2 łyżeczki ciemnego kakao.
Dokładnie zblendować. - Gotowy krem posypać orzechami przed podaniem.