Czekoladowy pudding jaglany

Jedna porcja ma:

Kalorie 375kcal
Węglowodany 46 g węgli
Białko 11 g białka
Tłuszcze 16 g tłuszczu
4 porcje

Składniki

214 kcal
60 g kaszy jaglanej
290 kcal
580 g mleka 2%
90 kcal
1 łyżka oleju rzepakowego
177 kcal
16 szt. suszonych daktyli
-
0,2 łyżeczki soli himalajskiej
502 kcal
100 g czekolady gorzkiej
57 kcal
8 łyżek ekspandowanych ziaren prosa
70 kcal
4 łyżeczki migdałów w płatkach
45 kcal
160 g truskawek
57 kcal
4 szt. kulek chocolate mint explosion

Cały przepis ma:

  • 1501 kcal
  • 183 g węgli
  • 46 g białka
  • 66 g tłuszczu
  1. Kaszę jaglaną zalać wrzątkiem, osączyć.
  2. Do garnka z grubym dnem dodać sparzoną kaszę, mleko, olej, daktyle i szczyptę soli.
    Całość gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 15-18 minut, do momentu aż kasza będzie miękka.
  3. Gorzką czekoladę połamać na kosteczki i dodać do gorącego mleka z kaszą. Wymieszać do rozpuszczenia.
  4. Wszystko zmiksować na gładką masę budyniową przy pomocy ręcznego blendera.
  5. Truskawki odszypułkować, umyć i pokroić na ćwiartki.
  6. Do szklanek wsypać ekspandowane jagły, następnie nałożyć czekoladowy budyń. Na wierzch dodać migdały w płatkach, truskawki i kulki Be Raw.
  • Czekoladowy pudding jaglany
  • dodatkowy obraz dla Czekoladowy pudding jaglany
  • dodatkowy obraz dla Czekoladowy pudding jaglany
  • dodatkowy obraz dla Czekoladowy pudding jaglany

Czekoladowy pudding jaglany

Jedna porcja ma:

Kalorie 375kcal
Węglowodany 46 g węgli
Białko 11 g białka
Tłuszcze 16 g tłuszczu