Czereśnie pod kruszonką

Jedna porcja ma:

Kalorie 307kcal
Węglowodany 39 g węgli
Białko 5 g białka
Tłuszcze 15 g tłuszczu
4 porcje

Składniki

214 kcal
350 g czereśni

Kruszonka

246 kcal
70 g mąki tortowej orkiszowej typ 450
116 kcal
20 g migdałów w płatkach
38 kcal
10 g płatków owsianych błyskawicznych
160 kcal
40 g cukru pudru
40 kcal
10 g cukru trzcinowego
377 kcal
50 g masła łaciate

Do natłuszczenia

37 kcal
0,5 łyżeczki masła

Cały przepis ma:

  • 1227 kcal
  • 156 g węgli
  • 20 g białka
  • 59 g tłuszczu
  1. Czereśnie umyć, osuszyć, wydrylować.
  2. Do miski dodać mąkę, drobno rozdrobnione płatki migdałowe, płatki owsiane, cukry i masło.
    Całość zagnieść do momentu uzyskania konsystencji kruszonki.
  3. 4 kokilki o średnicy 9,5 cm (pojemność 200 ml) wysmarować masłem. Nałożyć czereśnie i posypać równomiernie kruszonką.
  4. Piec w temperaturze 180°C (góra-dół) przez ok. 25 minut, kruszonka powinna się zrumienić.

    Najlepiej podawać na ciepło.
  • Czereśnie pod kruszonką
  • dodatkowy obraz dla Czereśnie pod kruszonką

Czereśnie pod kruszonką

Jedna porcja ma:

Kalorie 307kcal
Węglowodany 39 g węgli
Białko 5 g białka
Tłuszcze 15 g tłuszczu