Dwukolorowe smoothie mango - truskawka
Jedna porcja ma:
4
porcje
Warstwa mango
- 212 kcal
- 60 g kaszy jaglanej
- 78 kcal
- 100 g przecieru 100% z mango
- 47 kcal
- 100 g soku z pomarańczy
- 38 kcal
- 12 g miodu spadziowego
Warstwa truskawkowa
- 53 kcal
- 190 g truskawek
- 228 kcal
- 240 g bananów
- 186 kcal
- 300 g skyru naturalnego
Dodatkowo
- 43 kcal
- 12 g suszonej żurawiny
Cały przepis ma:
- 886 kcal
- 172 g węgli
- 45 g białka
- 4 g tłuszczu
- Warstwa mango:
Kaszę jaglaną przepłukać na sitku i ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Z 60 g surowej kaszy otrzymaliśmy 300 g ugotowanej kaszy.
Przestudzoną kaszę zblendować z przecierem z mango, świeżo wyciśniętym sokiem z pomarańczy i 2 łyżeczkami miodu. - Warstwa truskawkowa:
W osobnym pojemniku zblendować 12 szt. truskawek, 2 banany i skyr. - Do szklanek przelać najpierw warstwę mango, na nią warstwę truskawkową i na wierzch nałożyć suszoną żurawinę.