Fit batony z gorzką czekoladą, orzechami i żurawiną

Jedna porcja ma:

Kalorie 156kcal
Węglowodany 22 g węgli
Białko 4 g białka
Tłuszcze 7 g tłuszczu
5 porcji

Składniki

121 kcal
20 g orzechów ziemnych
166 kcal
30 g orzechów nerkowca
54 kcal
15 g suszonej żurawiny
85 kcal
30 g suszonych moreli
166 kcal
60 g suszonych daktyli
56 kcal
8 g wiórków kokosowych
38 kcal
10 g wafli ryżowych naturalnych
75 kcal
15 g czekolady gorzkiej
20 kcal
40 g mleka 2%

Cały przepis ma:

  • 780 kcal
  • 108 g węgli
  • 18 g białka
  • 35 g tłuszczu
  1. Przepis na 5 batonów po ok. 45 g.
  2. Orzechy rozdrobnić w pojemniku do blendera z nożykiem. Przełożyć do miski.
  3. Suszoną żurawinę, morele i daktyle zalać gorącą wodą, namoczyć przez ok. 15 minut. Po tym czasie odlać wodę. Przełożyć do pojemnika blendera z nożykiem i zmiksować na masę. Przełożyć do miski z orzechami.
  4. Do masy dodać łyżkę wiórków kokosowych, pokruszony wafel ryżowy, pokrojoną w kostkę gorzką czekoladę. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać 3-4 łyżki mleka, tak żeby masa zrobiła się nieco bardziej wilgotna i klejąca.
  5. Uformować batony. Przechowywać w lodówce.
  • Fit batony z gorzką czekoladą, orzechami i żurawiną
  • dodatkowy obraz dla Fit batony z gorzką czekoladą, orzechami i żurawiną
  • dodatkowy obraz dla Fit batony z gorzką czekoladą, orzechami i żurawiną

Fit batony z gorzką czekoladą, orzechami i żurawiną

Jedna porcja ma:

Kalorie 156kcal
Węglowodany 22 g węgli
Białko 4 g białka
Tłuszcze 7 g tłuszczu