Fit kulki z masłem orzechowym, migdałami i gorzką czekoladą

Jedna porcja ma:

Kalorie 109kcal
Węglowodany 10 g węgli
Białko 3 g białka
Tłuszcze 7 g tłuszczu
20 porcji

Składniki

359 kcal
130 g suszonych daktyli
429 kcal
75 g migdałów
227 kcal
60 g płatków owsianych błyskawicznych
160 kcal
30 g siemienia lnianego
755 kcal
120 g kremowego masła orzechowego
98 kcal
20 g nasion chia
-
20 g wody
151 kcal
30 g czekolady gorzkiej

Cały przepis ma:

  • 2178 kcal
  • 192 g węgli
  • 66 g białka
  • 135 g tłuszczu
  1. Przepis na 20 kulek (1 kulka = 24 g).

    Zmielić siemię lniane.
    Do kielicha blendera wrzucić suszone daktyle bez pestek, migdały, płatki owsiane i zmielone siemię lniane.
    Dokładnie zblendować.
  2. Dodać masło orzechowe i ponownie zmiksować. Masa powinna zrobić się wilgotna i klejąca.
    Jeśli blender nie radzi sobie z miksowaniem masła orzechowego, przełożyć wszystko do miski i wymieszać łopatką.
  3. Dodać nasiona chia, 2 łyżki wody i pokrojoną w kosteczkę czekoladę. Wszystko dokładnie wymieszać.
  4. Zwilżonymi dłońmi formować kulki. Wychodzi 20 kulek po 24 g każda.
  5. Kulki najlepiej ułożyć w pojemniku wyłożonym papierem do pieczenia i przechowywać w zamrażalniku lub lodówce.
  • Fit kulki z masłem orzechowym, migdałami i gorzką czekoladą
  • dodatkowy obraz dla Fit kulki z masłem orzechowym, migdałami i gorzką czekoladą

Fit kulki z masłem orzechowym, migdałami i gorzką czekoladą

Jedna porcja ma:

Kalorie 109kcal
Węglowodany 10 g węgli
Białko 3 g białka
Tłuszcze 7 g tłuszczu