Indyk z czerwoną fasolą i warzywami

Jedna porcja ma:

Kalorie 371kcal
Węglowodany 40 g węgli
Białko 45 g białka
Tłuszcze 5 g tłuszczu
4 porcje

Składniki

90 kcal
1 łyżka oleju rzepakowego
32 kcal
1 szt. cebuli
15 kcal
2 ząbki czosnku
8 kcal
1 szt. papryki chili
606 kcal
600 g filetu z piersi indyka
-
sól himalajska
-
pieprz czarny (mielony)
-
przyprawa do mięs
65 kcal
4 szt. marchwi
30 kcal
1 szt. czerwonej papryki kapia
31 kcal
1 szt. ekologicznej kostki rosołowej drobiowej
-
500 g wrzącej wody
26 kcal
1 łyżka koncentratu pomidorowego
-
papryka słodka (mielona)
-
papryka ostra (mielona)
-
natka pietruszki (suszona)
380 kcal
400 g fasoli czerwonej
204 kcal
8 szt. pomidorów

Cały przepis ma:

  • 1485 kcal
  • 159 g węgli
  • 180 g białka
  • 21 g tłuszczu
  1. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
    Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
    Papryczkę chili przeciąż wzdłuż na pół, usunąć pestki, pokroić w cienkie paseczki.
    Mięso z indyka pokroić w kostkę.
    Marchewki obrać i pokroić w grubsze półplasterki lub ćwierćplasterki.
    Czerwoną paprykę pokroić w większą kostkę.
    Fasolkę z puszki odsączyć.
    Pomidory naciąć (jedynie samą skórkę), sparzyć, ściągnąć skórkę, miąższ pokroić w kostkę.
  2. W dużym garnku z grubym dnem rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę z czosnkiem. Następnie dodać czerwoną papryczkę chili i mięso, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do mięs. Smażyć do momentu, aż mięso zmieni kolor.
  3. Dodać marchewkę i słodką czerwoną paprykę, smażyć przez kilka minut, co jakiś czas mieszając.
  4. W międzyczasie kostkę rosołową zalać wrzącą wodą, wymieszać do rozpuszczenia. Bulion wlać do garnka. Dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać. Doprawić słodką i ostrą papryką oraz natką pietruszki. Dusić pod przykryciem przez ok. 30 minut.
  5. Pod koniec wrzucić fasolkę i pomidory, wymieszać, doprawić do smaku, zagotować i dusić jeszcze przez ok. 5 minut.
  • obiad
  • papryka
  • indyk
  • fasolka
  • czerwonafasola
  • pomidory
  • bulion
  • warzywa
  • mieso
  • chili
  • jednogarnkowe
  • marchewki
  • Indyk z czerwoną fasolą i warzywami

Indyk z czerwoną fasolą i warzywami

Jedna porcja ma:

Kalorie 371kcal
Węglowodany 40 g węgli
Białko 45 g białka
Tłuszcze 5 g tłuszczu