Kremowy serek z dżemem z malin i chia
Jedna porcja ma:
2
porcje
Kremowy serek
- 683 kcal
- 250 g twarożku kanapkowo-sernikowego
- 101 kcal
- 150 g jogurtu naturalnego
- 39 kcal
- 1 łyżka syropu klonowego
Dżem malinowy z chia
- 41 kcal
- 140 g malin
- 78 kcal
- 2 łyżki syropu klonowego
- 98 kcal
- 20 g nasion chia
Dodatkowo
- 166 kcal
- 30 g orzechów nerkowca
- 57 kcal
- 100 g borówek amerykańskich
Cały przepis ma:
- 1262 kcal
- 95 g węgli
- 34 g białka
- 89 g tłuszczu
- Maliny opłukać i umieścić w rondelku. Dodać syrop klonowy. Całość podgrzać na średnim ogniu, maliny rozgnieść widelcem i zdjąć z ognia. Dodać nasiona chia (2 łyżki), wymieszać i odłożyć do napęcznienia.
- Twarożek (użyty „Mój ulubiony”, Wieluń) wymieszać z jogurtem i syropem klonowym. Przełożyć go do miseczek.
- Na wierzch nałożyć dżem malinowy z chia, orzechy nerkowca i borówki.