Kremowy serek z dżemem z malin i chia

Jedna porcja ma:

Kalorie 631kcal
Węglowodany 48 g węgli
Białko 17 g białka
Tłuszcze 45 g tłuszczu
2 porcje

Kremowy serek

683 kcal
250 g twarożku kanapkowo-sernikowego
101 kcal
150 g jogurtu naturalnego
39 kcal
1 łyżka syropu klonowego

Dżem malinowy z chia

41 kcal
140 g malin
78 kcal
2 łyżki syropu klonowego
98 kcal
20 g nasion chia

Dodatkowo

166 kcal
30 g orzechów nerkowca
57 kcal
100 g borówek amerykańskich

Cały przepis ma:

  • 1262 kcal
  • 95 g węgli
  • 34 g białka
  • 89 g tłuszczu
  1. Maliny opłukać i umieścić w rondelku. Dodać syrop klonowy. Całość podgrzać na średnim ogniu, maliny rozgnieść widelcem i zdjąć z ognia. Dodać nasiona chia (2 łyżki), wymieszać i odłożyć do napęcznienia.
  2. Twarożek (użyty „Mój ulubiony”, Wieluń) wymieszać z jogurtem i syropem klonowym. Przełożyć go do miseczek.
  3. Na wierzch nałożyć dżem malinowy z chia, orzechy nerkowca i borówki.
  • Kremowy serek z dżemem z malin i chia

Kremowy serek z dżemem z malin i chia

Jedna porcja ma:

Kalorie 631kcal
Węglowodany 48 g węgli
Białko 17 g białka
Tłuszcze 45 g tłuszczu