Kulki mocy z masłem orzechowym

Jedna porcja ma:

Kalorie 263kcal
Węglowodany 27 g węgli
Białko 7 g białka
Tłuszcze 14 g tłuszczu
6 porcji

Składniki

642 kcal
100 g kremowego masła orzechowego
80 kcal
1 łyżka miodu spadziowego
18 kcal
5 g ekspandowanych ziaren prosa
302 kcal
80 g płatków owsianych błyskawicznych
194 kcal
30 g orzechów włoskich
121 kcal
20 g pistacji prażonych, solonych
138 kcal
50 g suszonych daktyli
55 kcal
20 g rodzynek
27 kcal
50 g napoju z kaszy jaglanej

Cały przepis ma:

  • 1577 kcal
  • 160 g węgli
  • 45 g białka
  • 86 g tłuszczu
  1. Przepis na 12 sztuk po ok. 30 g.
    Kulki są mocno orzechowe, umiarkowanie słodkie.
  2. Daktyle i rodzynki zalać gorącą wodą, odstawić na ok. 10 minut. Następnie odlać wodę.
  3. Do miski odmierzyć masło orzechowe, dodać płynny miód i ekspandowane ziarno prosa (jagły).
  4. Do pojemnika blendera z nożykiem wsypać płatki owsiane, orzechy włoskie i pistacje, krótko zblendować, tak żeby rozdrobnić składniki. Przełożyć do miski z masłem orzechowym.
  5. Do pojemnika blendera z nożykiem włożyć namoczone daktyle i rodzynki - zblendować na masę. Przełożyć do miski.
  6. Dolać bezmleczny napój (lub dowolne mleko). Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, powinna powstać klejąca masa.
    Formować kulki. Przechowywać je w lodówce.
  • Kulki mocy z masłem orzechowym
  • dodatkowy obraz dla Kulki mocy z masłem orzechowym
  • dodatkowy obraz dla Kulki mocy z masłem orzechowym

Kulki mocy z masłem orzechowym

Jedna porcja ma:

Kalorie 263kcal
Węglowodany 27 g węgli
Białko 7 g białka
Tłuszcze 14 g tłuszczu