Makaron tagliatelle z pesto z rukoli

Jedna porcja ma:

Kalorie 525kcal
Węglowodany 51 g węgli
Białko 18 g białka
Tłuszcze 26 g tłuszczu
4 porcje

Składniki

25 kcal
100 g rukoli
199 kcal
50 g sera Grana Padano
202 kcal
30 g orzechów pinii
7 kcal
1 ząbek czosnku
38 kcal
1 łyżeczka miodu wielokwiatowego
2 kcal
1 łyżka soku z cytryny
540 kcal
60 g oliwy
-
sól
-
pieprz czarny (mielony)
1088 kcal
320 g makaronu pełne ziarno gniazda wstążki

Cały przepis ma:

  • 2101 kcal
  • 205 g węgli
  • 72 g białka
  • 106 g tłuszczu
  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Do kielicha blendera wrzucić wszystkie składniki na pesto:
    - umytą rukolę,
    - starty ser Grana Padano,
    - orzeszki pinii,
    - obrany czosnek,
    - miód,
    - sok z cytryny,
    - oliwę,
    - sól,
    - pieprz.

    Całość zblendować na jednolitą masę.
  3. Makaron odcedzić i wrzucić z powrotem do garnka, w którym się gotował. Dodać pesto i wymieszać.
  • Makaron tagliatelle z pesto z rukoli
  • dodatkowy obraz dla Makaron tagliatelle z pesto z rukoli

Makaron tagliatelle z pesto z rukoli

Jedna porcja ma:

Kalorie 525kcal
Węglowodany 51 g węgli
Białko 18 g białka
Tłuszcze 26 g tłuszczu