Makaron z dynią, ricottą i orzechami włoskimi

Jedna porcja ma:

Kalorie 760kcal
Węglowodany 107 g węgli
Białko 25 g białka
Tłuszcze 28 g tłuszczu
2 porcje

Składniki

875 kcal
250 g makaronu w kształcie kolanek
90 kcal
1 łyżka oliwy
84 kcal
300 g dyni
-
sól himalajska
-
pieprz czarny (mielony)
7 kcal
1 ząbek czosnku
387 kcal
60 g orzechów włoskich
-
1,5 łyżki suszonego majeranku
76 kcal
60 g ricotty

Cały przepis ma:

  • 1520 kcal
  • 214 g węgli
  • 50 g białka
  • 56 g tłuszczu
  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać startą na grubych oczkach dynię, doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć na średnim ogniu przez ok. 8 minut aż dynia zmięknie, mieszając co jakiś czas.
  3. Dodać pokrojony drobno czosnek, posiekane orzechy włoskie i majeranek. Smażyć całość przez chwilę.
    Dodać 4 łyżki osolonej wody z makaronu i podsmażać jeszcze przez ok. 5 minut.
  4. Następnie dodać odcedzony makaron, ricottę i wszystko wymieszać.
  • Makaron z dynią, ricottą i orzechami włoskimi

Makaron z dynią, ricottą i orzechami włoskimi

Jedna porcja ma:

Kalorie 760kcal
Węglowodany 107 g węgli
Białko 25 g białka
Tłuszcze 28 g tłuszczu