Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Jedna porcja ma:

Kalorie 801kcal
Węglowodany 63 g węgli
Białko 46 g białka
Tłuszcze 40 g tłuszczu
5 porcji

Składniki

1404 kcal
400 g makaronu świderki
32 kcal
200 g świeżego szpinaku
180 kcal
2 łyżki oliwy
29 kcal
4 ząbki czosnku
723 kcal
730 g filetu z kurczaka
-
sól himalajska
-
pieprz czarny (mielony)
-
papryka słodka (mielona)
-
przyprawa do mięs
-
oregano
733 kcal
250 g śmietanki 30%
861 kcal
160 g suszonych pomidorów w oleju z ziołami
43 kcal
10 g parmezanu

Cały przepis ma:

  • 4004 kcal
  • 313 g węgli
  • 228 g białka
  • 202 g tłuszczu
  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić i pozostawić w garnku.
    Szpinak umyć, odcedzić, usunąć ogonki. Połączyć go z odcedzonym makaronem. Wymieszać.
  2. Filety z kurczaka pokroić w cienkie paski.
  3. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i przez chwilę go podsmażyć.
  4. Dodać kawałki kurczaka, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką, przyprawą do mięs i oregano. Smażyć do momentu aż mięso zacznie się rumienić.
  5. Wlać śmietankę i zagotować. Dodać pokrojone w paski suszone pomidory, doprawić solą i pieprzem.
  6. Makaron ze szpinakiem podgrzać przez chwilę na małym ogniu. Dodać składniki z patelni i wszystko wymieszać.
  7. Przed podaniem posypać startym parmezanem.
  • Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami
  • dodatkowy obraz dla Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Jedna porcja ma:

Kalorie 801kcal
Węglowodany 63 g węgli
Białko 46 g białka
Tłuszcze 40 g tłuszczu