Makaron z mielonym mięsem w sosie pomidorowym

Jedna porcja ma:

Kalorie 637kcal
Węglowodany 80 g węgli
Białko 38 g białka
Tłuszcze 18 g tłuszczu
5 porcji

Składniki

270 kcal
3 łyżki oliwy
63 kcal
2 szt. cebuli
12 kcal
2 szt. łodyg selera naciowego
720 kcal
500 g gulaszu wołowego
-
sól himalajska
-
pieprz czarny (mielony)
-
bazylia (otarta)
72 kcal
400 g pomidorów całych w soku pomidorowym
96 kcal
300 g passaty
1795 kcal
500 g makaronu farfalle
159 kcal
40 g sera Grana Padano

Cały przepis ma:

  • 3187 kcal
  • 401 g węgli
  • 189 g białka
  • 88 g tłuszczu
  1. Mięso zmielić.
  2. W dużym garnku rozgrzać oliwę, dodać pokrojone w kostkę cebule i je zeszklić.
    Dodać drobno pokrojony seler naciowy. Wszystko przez chwilę podsmażyć.
  3. Dodać zmieloną wołowinę, doprawić solą, pieprzem, suszoną bazylią i smażyć przez ok. 10 minut aż mięso zmieni kolor na brązowy, co jakiś czas mieszając.
  4. Następnie dodać pomidory z puszki i wlać passatę - wymieszać i zagotować. Przykryć i dusić na małym ogniu przez ok. 1-1,5 h, mieszając od czasu do czasu.
  5. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  6. Posypać startym serem przed podaniem.
  • Makaron z mielonym mięsem w sosie pomidorowym

Makaron z mielonym mięsem w sosie pomidorowym

Jedna porcja ma:

Kalorie 637kcal
Węglowodany 80 g węgli
Białko 38 g białka
Tłuszcze 18 g tłuszczu