Makaron z passatą, indykiem, oliwkami i serem camembert

Jedna porcja ma:

Kalorie 630kcal
Węglowodany 58 g węgli
Białko 53 g białka
Tłuszcze 18 g tłuszczu
4 porcje

Składniki

606 kcal
600 g filetu z piersi indyka
270 kcal
3 łyżki oliwy z oliwek
32 kcal
1 szt. cebuli
-
sól
-
pieprz czarny (mielony)
-
oregano
-
bazylia (otarta)
-
papryka słodka (mielona)
-
papryka ostra (mielona)
224 kcal
700 g passaty
87 kcal
60 g zielonych oliwek nadziewanych pastą paprykową
214 kcal
60 g sera camembert
1088 kcal
320 g makaronu pełne ziarno gniazda wstążki

Cały przepis ma:

  • 2520 kcal
  • 231 g węgli
  • 212 g białka
  • 73 g tłuszczu
  1. Mięso zmielić.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i ją zeszklić.
  3. Następnie dodać zmielonego indyka, doprawić solą, pieprzem, suszonym oregano, bazylią oraz słodką i ostrą papryką. Wymieszać.
    Smażyć przez kilkanaście minut, co jakiś czas mieszając, do momentu aż mięso zmieni kolor.
  4. Dodać passatę i całość ponownie doprawić do smaku. Podgrzewać przez chwilę, aż passata się zagotuje.
    Dodać pokrojone w plasterki oliwki oraz kawałki sera camembert. Wymieszać i podgrzewać do momentu aż ser się roztopi.
  5. W międzyczasie ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Makaron z passatą, indykiem, oliwkami i serem camembert

Makaron z passatą, indykiem, oliwkami i serem camembert

Jedna porcja ma:

Kalorie 630kcal
Węglowodany 58 g węgli
Białko 53 g białka
Tłuszcze 18 g tłuszczu