Makaron z passatą, indykiem, oliwkami i serem camembert
Jedna porcja ma:
4
porcje
Składniki
- 606 kcal
- 600 g filetu z piersi indyka
- 270 kcal
- 3 łyżki oliwy
- 32 kcal
- 1 szt. cebuli
- -
- sól
- -
- pieprz czarny (mielony)
- -
- oregano
- -
- bazylia (otarta)
- -
- papryka słodka (mielona)
- -
- papryka ostra (mielona)
- 224 kcal
- 700 g passaty
- 87 kcal
- 60 g zielonych oliwek nadziewanych pastą paprykową
- 214 kcal
- 60 g sera camembert
- 1088 kcal
- 320 g makaronu pełne ziarno gniazda wstążki
Cały przepis ma:
- 2520 kcal
- 231 g węgli
- 212 g białka
- 73 g tłuszczu
- Mięso zmielić.
- Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i ją zeszklić.
- Następnie dodać zmielonego indyka, doprawić solą, pieprzem, suszonym oregano, bazylią oraz słodką i ostrą papryką. Wymieszać.
Smażyć przez kilkanaście minut, co jakiś czas mieszając, do momentu aż mięso zmieni kolor. - Dodać passatę i całość ponownie doprawić do smaku. Podgrzewać przez chwilę, aż passata się zagotuje.
Dodać pokrojone w plasterki oliwki oraz kawałki sera camembert. Wymieszać i podgrzewać do momentu aż ser się roztopi. - W międzyczasie ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.