Mini burgery z jajek
Jedna porcja ma:
330kcal
4 g węgli
22 g białka
26 g tłuszczu
3
porcje
Składniki
- 467 kcal
- 6 szt. jaj (L)
- 183 kcal
- 6 plasterków surowego boczku wędzonego
- 26 kcal
- 1 szt. pomidorów
- 11 kcal
- 80 g sałaty lodowej
- 146 kcal
- 2 plastry sera żółtego gouda
- 126 kcal
- 2 łyżeczki majonezu kieleckiego
- 32 kcal
- 1 łyżeczka sezamu
Cały przepis ma:
- 991 kcal
- 12 g węgli
- 67 g białka
- 77 g tłuszczu
- Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić wzdłuż na pół.
- Boczek usmażyć na suchej patelni.
- Pomidora pokroić w plasterki.
- 2 liście sałaty umyć i osuszyć.
- Na dolną połówkę jajka ułożyć:
- ser żółty,
- pomidora,
- boczek,
- majonez,
- sałatę.
Nałożyć górną połówkę jajka i wbić w środek wykałaczkę. - Z wierzchu posypać sezamem.