Naturalne lody banan-mango

Jedna porcja ma:

Kalorie 139kcal
Węglowodany 32 g węgli
Białko 2 g białka
Tłuszcze 1 g tłuszczu
3 porcje

Składniki

200 kcal
210 g bananów
147 kcal
220 g mango
43 kcal
85 g mleka 2%

Na wierzch

18 kcal
30 g czereśni
8 kcal
10 g nasion granatu

Cały przepis ma:

  • 416 kcal
  • 97 g węgli
  • 7 g białka
  • 3 g tłuszczu
  1. Banany obrać, pokroić na plasterki i zamrozić.
    Mango umyć, obrać i pokroić na kawałki. Włożyć do zamrażalnika na noc.
  2. Zamrożone owoce włożyć do pojemnika lub misy blendera, wlać mleko i całość zblendować na gładką, kremową masę.
  3. Wierzch udekorować wydrylowanymi czereśniami i nasionami granatu.
  • Naturalne lody banan-mango
  • dodatkowy obraz dla Naturalne lody banan-mango

Naturalne lody banan-mango

Jedna porcja ma:

Kalorie 139kcal
Węglowodany 32 g węgli
Białko 2 g białka
Tłuszcze 1 g tłuszczu