Omlet z warzywami

Jedna porcja ma:

Kalorie 470kcal
Węglowodany 14 g węgli
Białko 34 g białka
Tłuszcze 32 g tłuszczu
2 porcje

Składniki

68 kcal
130 g mrożonej marchewki z groszkiem
32 kcal
1 szt. cebuli
43 kcal
250 g pieczarek
154 kcal
45 g sera zółtego z dziurami babuni
147 kcal
1 łyżka masła
-
sól himalajska
-
pieprz czarny (mielony)
-
natka pietruszki (suszona)
467 kcal
6 szt. jaj (L)
30 kcal
60 g mleka 2%

Cały przepis ma:

  • 940 kcal
  • 28 g węgli
  • 68 g białka
  • 64 g tłuszczu
  1. Mrożoną mieszankę warzywną (marchewkę z groszkiem) ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody i odcedzić.
    Małą cebulę pokroić w kostkę.
    Pieczarki umyć i pokroić w plasterki.
    Ser żółty pokroić w cienkie paseczki.
  2. Na patelni rozgrzać pół łyżki masła, dodać cebulę i lekko zrumienić. Następnie przełożyć na talerz.
  3. Na patelni rozgrzać ponownie pół łyżki masła, dodać pieczarki, doprawić solą i podsmażyć. Jak zaczną się lekko rumienić, doprawić pieprzem i natką pietruszki. Dołożyć zrumienioną wcześniej cebulę, ugotowaną i odcedzoną marchewkę z groszkiem i wymieszać.
  4. Do miski wbić jajka, wlać mleko, doprawić solą i pieprzem. Ubić mikserem. Masę jajeczną wlać na patelnię.
    Całość posypać z góry żółtym serem.
  5. Patelnię przykryć pokrywką. Smażyć przez kilka minut, aż omlet będzie całkowicie ścięty.
  • Omlet z warzywami
  • dodatkowy obraz dla Omlet z warzywami

Omlet z warzywami

Jedna porcja ma:

Kalorie 470kcal
Węglowodany 14 g węgli
Białko 34 g białka
Tłuszcze 32 g tłuszczu