Paluszki rybne z frytkami i surówką z czerwonej kapusty

Jedna porcja ma:

Kalorie 825kcal
Węglowodany 89 g węgli
Białko 28 g białka
Tłuszcze 40 g tłuszczu
4 porcje

Surówka

124 kcal
460 g kapusty czerwonej (głowa)
-
sól
16 kcal
0,5 szt. cebuli czerwonej
19 kcal
70 g marchwi
-
pieprz czarny (mielony)
634 kcal
90 g majonezu dekoracyjnego
1 kcal
1 łyżeczka soku z cytryny
-
natka pietruszki

Składniki

1125 kcal
750 g frytek prostych do piekarnika Original
1380 kcal
600 g złotych paluszków rybnych

Cały przepis ma:

  • 3298 kcal
  • 354 g węgli
  • 112 g białka
  • 159 g tłuszczu
  1. Czerwoną kapustę cienko poszatkować. Posolić i odstawić na 15 minut, żeby zmiękła.
    Dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę, marchew startą na drobnych oczkach, szczyptę pieprzu, majonez (3 łyżki), kilka kropli soku z cytryny i posiekaną świeżą natkę pietruszki (ok. pół pęczka). Wymieszać.
  2. Frytki upiec w piekarniku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Zamrożone paluszki rybne smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
  • Paluszki rybne z frytkami i surówką z czerwonej kapusty

Paluszki rybne z frytkami i surówką z czerwonej kapusty

Jedna porcja ma:

Kalorie 825kcal
Węglowodany 89 g węgli
Białko 28 g białka
Tłuszcze 40 g tłuszczu