Pasta kanapkowa z jajek i tuńczyka

Jedna porcja ma:

Kalorie 618kcal
Węglowodany 33 g węgli
Białko 29 g białka
Tłuszcze 37 g tłuszczu
4 porcje

Składniki

389 kcal
5 szt. jaj (L)
683 kcal
250 g twarożku kanapkowo-sernikowego
1 kcal
1 szt. ogórków konserwowych
132 kcal
120 g tuńczyka (stek z kroplą sosu własnego)
16 kcal
0,5 szt. cebuli czerwonej
47 kcal
1 szt. papryki słodkiej czerwonej
372 kcal
110 g majonezu lekkiego
32 kcal
2 łyżeczki musztardy francuskiej
31 kcal
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
5 kcal
0,5 pęczka koperku
-
sól
-
pieprz czarny (mielony)
-
papryka słodka (mielona)
765 kcal
4 szt. bajgli z makiem

Cały przepis ma:

  • 2472 kcal
  • 133 g węgli
  • 115 g białka
  • 148 g tłuszczu
  1. Z podanego przepisu wychodzi ok. 960 g pasty.

    Jajka ugotować na twardo, następnie obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach.
    Dodać mielony twaróg półtłusty/tłusty (np. Wieluń lub Piątnica) i dokładnie wymieszać.
  2. Dołożyć dużego ogórka konserwowego startego na tarce na małych oczkach.
  3. Następnie dodać tuńczyka odsączonego z zalewy, pokrojoną w drobną kostkę połowę małej czerwonej cebuli oraz słodką czerwoną paprykę.
  4. Dodać majonez, musztardę francuską, koncentrat pomidorowy, posiekany koperek oraz przyprawy (szczyptę soli, pieprzu, słodkiej papryki).
  5. Bajgle z makiem przekroić na pół, podsmażyć na suchej patelni. Na podpieczone bajgle nałożyć pastę.
  • Pasta kanapkowa z jajek i tuńczyka

Pasta kanapkowa z jajek i tuńczyka

Jedna porcja ma:

Kalorie 618kcal
Węglowodany 33 g węgli
Białko 29 g białka
Tłuszcze 37 g tłuszczu