Placki z kiełbasą, serem i warzywami

Jedna porcja ma:

Kalorie 314kcal
Węglowodany 27 g węgli
Białko 18 g białka
Tłuszcze 15 g tłuszczu
7 porcji

Składniki

234 kcal
3 szt. jaj (L)
686 kcal
200 g sera żółtego radamer
34 kcal
200 g pieczarek
32 kcal
1 szt. cebuli
16 kcal
1 szt. marchwi
437 kcal
170 g kiełbasy podwawelskiej
172 kcal
50 g mąki ziemniaczanej
588 kcal
170 g mąki pszennej typ 450
-
240 g wody
-
sól
-
pieprz czarny (mielony)
-
przyprawa do pizzy

Do smażenia

-
olej rzepakowy

Cały przepis ma:

  • 2198 kcal
  • 189 g węgli
  • 124 g białka
  • 107 g tłuszczu
  1. Z podanych proporcji wychodzi 28 sztuk placuszków.

    Do dużej miski dodać po kolei wszystkie składniki:
    - jajka,
    - ser żółty starty na drobnych oczkach,
    - pieczarki starte na drobnych oczkach,
    - cebulę pokrojoną w drobną kostkę,
    - marchew startą na drobnych oczkach,
    - kiełbasę pokrojoną na drobne kawałki,
    - mąkę ziemniaczaną,
    - mąkę pszenną,
    - wodę.

    Całość doprawić solą, pieprzem i przyprawą do pizzy (lub według uznania oregano, bazylią, suszoną cebulą, czosnkiem granulowanym, rozmarynem, tymiankiem i natką pietruszki).
  2. Wszystko dokładnie wymieszać.
  3. Na patelni rozgrzać olej.
    Nakładać po łyżce masy na jednego placuszka i smażyć z obu stron do zrumienienia (jak placki ziemniaczane).
  • Placki z kiełbasą, serem i warzywami
  • dodatkowy obraz dla Placki z kiełbasą, serem i warzywami
  • dodatkowy obraz dla Placki z kiełbasą, serem i warzywami

Placki z kiełbasą, serem i warzywami

Jedna porcja ma:

Kalorie 314kcal
Węglowodany 27 g węgli
Białko 18 g białka
Tłuszcze 15 g tłuszczu