Placuszki sernikowo-bananowe
Jedna porcja ma:
5
porcji
Składniki
- 295 kcal
- 250 g twarogu półtłustego mielonego
- 197 kcal
- 50 g mascarpone
- 35 kcal
- 25 g śmietany 12%
- 32 kcal
- 10 g miodu wielokwiatowego
- 156 kcal
- 2 szt. jaj (L)
- 238 kcal
- 250 g bananów
- 346 kcal
- 100 g mąki pszennej typ 450
Cały przepis ma:
- 1298 kcal
- 152 g węgli
- 72 g białka
- 46 g tłuszczu
- Z podanego przepisu wychodzi 20 placuszków.
- Do miski dodać twaróg, mascarpone, śmietanę (1 łyżka), miód (1 łyżeczka), jajka i dojrzałe banany (2 szt.).
Zblendować na jednolitą masę. - Na koniec dodać mąkę i ponownie zblendować na gładką masę.
- Rozgrzać patelnię (suchą, bez dodatku tłuszczu).
Nakładać po łyżce masy na jednego placuszka, zrumienić z obu stron na średnim ogniu.