Sałatka meksykańska

Jedna porcja ma:

Kalorie 697kcal
Węglowodany 46 g węgli
Białko 23 g białka
Tłuszcze 46 g tłuszczu
3 porcje

Składniki

132 kcal
165 g kukurydzy konserwowej
228 kcal
240 g fasoli czerwonej
266 kcal
320 g ananasa w syropie (z puszki)
34 kcal
140 g pora
556 kcal
200 g sera żółtego mozzarella
30 kcal
100 g czerwonej papryki kapia
845 kcal
120 g majonezu dekoracyjnego
-
sól
-
pieprz czarny (mielony)
-
papryka ostra (mielona)

Cały przepis ma:

  • 2090 kcal
  • 137 g węgli
  • 69 g białka
  • 137 g tłuszczu
  1. Do dużej miski dodać po kolei wszystkie składniki z puszki:
    - odcedzoną na sitku kukurydzę,
    - przelaną zimną wodą i odcedzoną czerwoną fasolkę,
    - odcedzonego i pokrojonego na kawałki ananasa.

  2. Pora (jasną część) opłukać, przekroić wzdłuż na ćwiartki i następnie w poprzek na kawałeczki. Sparzyć na sitku wrzątkiem i dodać do miski.
  3. Ser żółty pokroić w małą kosteczkę.
    Paprykę pokroić w kostkę.
    Wszystko przełożyć do miski.
  4. Dodać majonez, doprawić solą, pieprzem i szczyptą ostrej papryki.
    Całość wymieszać.
  • Sałatka meksykańska

Sałatka meksykańska

Jedna porcja ma:

Kalorie 697kcal
Węglowodany 46 g węgli
Białko 23 g białka
Tłuszcze 46 g tłuszczu