Sałatka z arbuza, fety i listków mięty

Jedna porcja ma:

Kalorie 374kcal
Węglowodany 25 g węgli
Białko 13 g białka
Tłuszcze 25 g tłuszczu
2 porcje

Składniki

216 kcal
600 g arbuza
396 kcal
140 g sera fety
1 kcal
8 szt. listków mięty
135 kcal
1,5 łyżki oliwy
-
1 szczypta pieprzu czarnego (mielonego)

Cały przepis ma:

  • 748 kcal
  • 51 g węgli
  • 26 g białka
  • 49 g tłuszczu
  1. Przed przygotowaniem, arbuz i feta powinny być schłodzone w lodówce.

    Z arbuza usunąć pestki i pokroić go w kostkę. Przełożyć do miski.
  2. Dodać pokruszoną fetę i posiekane listki mięty.
  3. Wlać oliwę, doprawić pieprzem i wymieszać.
  4. Podawać od razu po przygotowaniu.
  • Sałatka z arbuza, fety i listków mięty
  • dodatkowy obraz dla Sałatka z arbuza, fety i listków mięty

Sałatka z arbuza, fety i listków mięty

Jedna porcja ma:

Kalorie 374kcal
Węglowodany 25 g węgli
Białko 13 g białka
Tłuszcze 25 g tłuszczu