Sałatka z burakiem, fetą i malinami

Jedna porcja ma:

Kalorie 383kcal
Węglowodany 22 g węgli
Białko 15 g białka
Tłuszcze 27 g tłuszczu
2 porcje

Składniki

10 kcal
40 g rukoli
8 kcal
40 g roszponki
148 kcal
400 g gotowanych buraków
283 kcal
100 g sera fety
29 kcal
100 g malin
108 kcal
2 łyżki pestek dyni
180 kcal
2 łyżki oliwy
-
sól
-
pieprz czarny (mielony)

Cały przepis ma:

  • 767 kcal
  • 45 g węgli
  • 30 g białka
  • 55 g tłuszczu
  1. Garść rukoli i garść roszponki umyć i osuszyć. Wymieszane przełożyć do dwóch miseczek.
  2. Dodać pokrojone w kostkę gotowane buraki oraz ser fetę.
    Następnie dodać maliny i podprażone na suchej patelni pestki dyni.
  3. Całość doprawić solą, pieprzem oraz polać oliwą.
  • Sałatka z burakiem, fetą i malinami
  • dodatkowy obraz dla Sałatka z burakiem, fetą i malinami

Sałatka z burakiem, fetą i malinami

Jedna porcja ma:

Kalorie 383kcal
Węglowodany 22 g węgli
Białko 15 g białka
Tłuszcze 27 g tłuszczu