Serowe pancakes z bananem i brzoskwinią

Jedna porcja ma:

Kalorie 256kcal
Węglowodany 20 g węgli
Białko 16 g białka
Tłuszcze 13 g tłuszczu
4 porcje

Składniki

156 kcal
2 szt. jaj (L)
36 kcal
1 łyżeczka oleju rzepakowego
161 kcal
23 g wiórków kokosowych
102 kcal
80 g gęstego jogurtu naturalnego typu greckiego
105 kcal
30 g mąki owsianej jasnej
2 kcal
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
-
cynamon mielony
105 kcal
110 g bananów
288 kcal
250 g twarogu półtłustego
39 kcal
1 szt. brzoskwiń

Do smażenia

-
olej rzepakowy

Do posypania

32 kcal
2 łyżeczki cukru pudru

Cały przepis ma:

  • 1025 kcal
  • 79 g węgli
  • 65 g białka
  • 51 g tłuszczu
  1. Z podanych składników wychodzi ok. 21 sztuk.

    Do pojemnika blendera z nożykiem odmierzyć 20 g wiórków kokosowych i zblendować.
  2. Do miski dodać jajka, olej, łyżeczkę wiórków kokosowych (3 g) + zblendowane wiórki kokosowe (20 g), jogurt grecki, mąkę owsianą, proszek do pieczenia, szczyptę cynamonu, pokrojonego na kawałki banana. Wszystko dokładnie zmiksować blenderem.
  3. Dodać rozkruszony widelcem twaróg i ponownie zblendować (nie musi być bardzo dokładnie).
  4. Na koniec dodać do masy połowę pokrojonej w kosteczkę brzoskwini i wymieszać.
  5. Na patelni rozgrzać i rozprowadzić niewielką ilość oleju. Nakładać po łyżce masy na jeden placuszek. Smażyć z obu stron aż się lekko zrumienią.
  6. Drugą połowę brzoskwini pokroić w plasterki.

    Pancakes oprószyć cukrem pudrem lub polać miodem. Podawać z plasterkami brzoskwini.
  • Serowe pancakes z bananem i brzoskwinią
  • dodatkowy obraz dla Serowe pancakes z bananem i brzoskwinią

Serowe pancakes z bananem i brzoskwinią

Jedna porcja ma:

Kalorie 256kcal
Węglowodany 20 g węgli
Białko 16 g białka
Tłuszcze 13 g tłuszczu