Strogonow drobiowy

Jedna porcja ma:

Kalorie 323kcal
Węglowodany 25 g węgli
Białko 37 g białka
Tłuszcze 11 g tłuszczu
3 porcje

Składniki

180 kcal
2 łyżki oliwy
32 kcal
1 szt. cebuli
396 kcal
2 szt. filetu z kurczaka
-
sól himalajska
-
pieprz czarny (mielony)
51 kcal
300 g pieczarek
129 kcal
2 szt. papryki czerwonej
20 kcal
3 szt. ogórków kiszonych
29 kcal
1 łyżka papryki słodkiej mielonej
-
0,5 łyżeczki papryki ostrej (mielonej)
-
0,5 łyżki natki pietruszki (suszonej)
31 kcal
1 szt. ekologicznej kostki rosołowej drobiowej
-
700 g wody
52 kcal
2 łyżki koncentratu pomidorowego
17 kcal
4 łyżki passaty z bazylią
35 kcal
1 łyżka mąki pszennej typ 450

Cały przepis ma:

  • 970 kcal
  • 76 g węgli
  • 110 g białka
  • 33 g tłuszczu
  1. W garnku rozgrzać oliwę. Dodać cebulę pokrojoną w piórka i ją lekko zrumienić.
  2. Filety z kurczaka pokroić w cienkie paski i dodać do garnka. Podsmażyć przez kilka minut, aż zmienią kolor. Doprawić solą i pieprzem.
  3. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć przez kilka minut, co jakiś czas mieszając.
  4. Paprykę pokroić w paski. Ogórki przekroić wzdłuż i pokroić w półplasterki. Dodać do garnka. Doprawić słodką i ostrą papryką oraz natką pietruszki i wymieszać.
  5. Kostkę rosołową rozpuścić w 600 g wrzącej wody. Wlać do garnka.
  6. Dodać koncentrat pomidorowy i passatę, wymieszać i zagotować. Gotować przez kilka minut.
  7. Mąkę dokładnie wymieszać ze 100 g wody i wlać przez sitko (żeby nie było grudek) do garnka. Całość ponownie zagotować, wyłączyć po kilku minutach.
  • Strogonow drobiowy

Strogonow drobiowy

Jedna porcja ma:

Kalorie 323kcal
Węglowodany 25 g węgli
Białko 37 g białka
Tłuszcze 11 g tłuszczu