Truskawkowa sałatka z awokado i limonkowo-miodowym dressingiem

Jedna porcja ma:

Kalorie 301kcal
Węglowodany 18 g węgli
Białko 9 g białka
Tłuszcze 24 g tłuszczu
2 porcje

Składniki

17 kcal
80 g roszponki
56 kcal
200 g truskawek
119 kcal
30 g sera Grana Padano
112 kcal
0,5 szt. awokado
168 kcal
25 g orzechów pinii

Dressing

90 kcal
1 łyżka oliwy
-
sok z 1/2 limonki
40 kcal
0,5 łyżki miodu wielokwiatowego
-
0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
-
sól morska
-
pieprz czarny (mielony)

Cały przepis ma:

  • 602 kcal
  • 36 g węgli
  • 19 g białka
  • 48 g tłuszczu
  1. W miseczce wymieszać składniki dressingu: łyżkę oliwy, sok z połowy soczystej limonki, pół łyżki miodu, pół łyżeczki suszonego czosnku, szczyptę soli i szczyptę pieprzu.
  2. Składniki rozdzielić na dwie miski.
    Włożyć umytą i osuszoną roszponkę. Polać dressingiem. Ułożyć pokrojone w plasterki truskawki, płatki Grana Padano (do starcia można użyć obieraczki do warzyw), pokrojone w kostkę awokado, orzeszki pinii.
  3. Przed jedzeniem wszystko wymieszać.
  • Truskawkowa sałatka z awokado i limonkowo-miodowym dressingiem

Truskawkowa sałatka z awokado i limonkowo-miodowym dressingiem

Jedna porcja ma:

Kalorie 301kcal
Węglowodany 18 g węgli
Białko 9 g białka
Tłuszcze 24 g tłuszczu