Zupa krem z żółtych warzyw

Jedna porcja ma:

Kalorie 120kcal
Węglowodany 16 g węgli
Białko 4 g białka
Tłuszcze 8 g tłuszczu
6 porcji

Składniki

147 kcal
1 łyżka masła
32 kcal
1 szt. cebuli
126 kcal
450 g dyni
86 kcal
320 g marchwi
36 kcal
130 g papryki żółtej
23 kcal
60 g pietruszki (korzeń)
11 kcal
50 g selera (korzeń)
-
sól
-
pieprz czarny (mielony)
60 kcal
1000 g bulionu drobiowego
117 kcal
40 g śmietanki 30%
81 kcal
15 g pestek dyni

Cały przepis ma:

  • 719 kcal
  • 98 g węgli
  • 24 g białka
  • 49 g tłuszczu
  1. Warzywa obrać, pokroić w kostkę.
    Pestki dyni podprażyć z odrobiną soli na suchej patelni.
  2. W garnku roztopić masło, podsmażyć pokrojoną cebulę. Dodać pozostałe warzywa, doprawić solą, pieprzem i chwilę razem podsmażyć. Następnie całość zalać gorącym bulionem i gotować ok. 20 - 25 minut pod przykryciem, do miękkości warzyw.
  3. Do ugotowanych warzyw wlać śmietankę i zblendować na gładki krem.
  4. Gotową zupę podawać z prażonymi pestkami dyni.
  • Zupa krem z żółtych warzyw

Zupa krem z żółtych warzyw

Jedna porcja ma:

Kalorie 120kcal
Węglowodany 16 g węgli
Białko 4 g białka
Tłuszcze 8 g tłuszczu