Zupa pomidorowa z passaty

Jedna porcja ma:

Kalorie 268kcal
Węglowodany 50 g węgli
Białko 6 g białka
Tłuszcze 5 g tłuszczu
3 porcje

Składniki

90 kcal
1 łyżka oliwy
32 kcal
1 szt. cebuli
7 kcal
1 ząbek czosnku
194 kcal
680 g ekologicznej passaty pomidorowej
34 kcal
1 szt. ekologicznej kostki rosołowej warzywnej
-
700 g wrzącej wody
24 kcal
1 łyżeczka cukru trzcinowego
-
2 szczypty soli himalajskiej
-
1 szczypta pieprzu czarnego (mielonego)
-
bazylia suszona
-
natka pietruszki
424 kcal
120 g ryżu białego długoziarnistego

Cały przepis ma:

  • 804 kcal
  • 149 g węgli
  • 19 g białka
  • 15 g tłuszczu
  1. Dużą cebulę (lub dwie mniejsze) pokroić w drobną kostkę.
  2. W garnku rozgrzać oliwę, dodać cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i lekko zrumienić.
  3. Dodać passatę.
  4. Kostkę rosołową zalać wrzątkiem i wymieszać do rozpuszczenia. Bulion połączyć z passatą.
    Zupę doprawić cukrem, solą, pieprzem i płaską łyżeczką bazylii.
    Całość przez chwilę gotować.
  5. Dodać posiekaną natkę pietruszki według uznania.
  6. Ryż ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Zupa pomidorowa z passaty

Zupa pomidorowa z passaty

Jedna porcja ma:

Kalorie 268kcal
Węglowodany 50 g węgli
Białko 6 g białka
Tłuszcze 5 g tłuszczu