Zupa pomidorowa z passaty
Jedna porcja ma:
3
porcje
Składniki
- 90 kcal
- 1 łyżka oliwy
- 32 kcal
- 1 szt. cebuli
- 7 kcal
- 1 ząbek czosnku
- 194 kcal
- 680 g ekologicznej passaty pomidorowej
- 34 kcal
- 1 szt. ekologicznej kostki rosołowej warzywnej
- -
- 700 g wrzącej wody
- 24 kcal
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- -
- 2 szczypty soli himalajskiej
- -
- 1 szczypta pieprzu czarnego (mielonego)
- -
- bazylia suszona
- -
- natka pietruszki
- 424 kcal
- 120 g ryżu białego długoziarnistego
Cały przepis ma:
- 804 kcal
- 149 g węgli
- 19 g białka
- 15 g tłuszczu
- Dużą cebulę (lub dwie mniejsze) pokroić w drobną kostkę.
- W garnku rozgrzać oliwę, dodać cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i lekko zrumienić.
- Dodać passatę.
- Kostkę rosołową zalać wrzątkiem i wymieszać do rozpuszczenia. Bulion połączyć z passatą.
Zupę doprawić cukrem, solą, pieprzem i płaską łyżeczką bazylii.
Całość przez chwilę gotować. - Dodać posiekaną natkę pietruszki według uznania.
- Ryż ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.