Zupa serowa z wędzonym łososiem

Jedna porcja ma:

Kalorie 423kcal
Węglowodany 8 g węgli
Białko 26 g białka
Tłuszcze 33 g tłuszczu
4 porcje

Składniki

51 kcal
2 szt. pomidorów
147 kcal
1 łyżka masła
32 kcal
1 szt. cebuli
34 kcal
1 szt. ekologicznej kostki rosołowej warzywnej
-
600 g wrzącej wody
236 kcal
100 g sera topionego śmietankowego
172 kcal
50 g sera zółtego z dziurami babuni
832 kcal
200 g delikatnego sera cheddar
-
pieprz czarny (mielony)
-
oregano
189 kcal
120 g łososia wędzonego
-
koperek

Cały przepis ma:

  • 1693 kcal
  • 30 g węgli
  • 105 g białka
  • 131 g tłuszczu
  1. Pomidory umyć. Końcówką noża delikatnie naciąć skórkę od góry na krzyż. Następnie sparzyć je, obrać i pokroić w kostkę.
  2. Na patelni roztopić masło i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pomidory i chwilę podsmażyć.
  3. Do garnka włożyć kostkę rosołową, zalać wrzątkiem i wymieszać. Dodać cebulę podsmażoną z pomidorami. Zblendować. Całość zagotować.
  4. Dodać serek topiony oraz starty na tarce o grubych oczkach ser żółty i cheddar. Wymieszać i delikatnie podgrzać. Zblendować na gładki krem.
  5. Zupę doprawić pieprzem i dwiema dużymi szczyptami oregano.
  6. Na patelni podsmażyć wędzonego łososia.
  7. Zupę podawać z kawałkami łososia, z wierzchu posypać posiekanym świeżym koperkiem.
  • Zupa serowa z wędzonym łososiem
  • dodatkowy obraz dla Zupa serowa z wędzonym łososiem

Zupa serowa z wędzonym łososiem

Jedna porcja ma:

Kalorie 423kcal
Węglowodany 8 g węgli
Białko 26 g białka
Tłuszcze 33 g tłuszczu