Zupa z kurczakiem, pomidorami, fasolą i kukurydzą

Jedna porcja ma:

Kalorie 297kcal
Węglowodany 27 g węgli
Białko 29 g białka
Tłuszcze 6 g tłuszczu
6 porcji

Składniki

90 kcal
1 łyżka oleju rzepakowego
32 kcal
1 szt. cebuli
22 kcal
3 ząbki czosnku
594 kcal
3 szt. filetu z kurczaka
-
sól himalajska
-
pieprz czarny (mielony)
-
papryka słodka (mielona)
-
chili mielone
80 kcal
1 szt. pomidorów krojonych bez skórki, w soku pomidorowym
-
zioła prowansalskie
380 kcal
400 g fasoli czerwonej
320 kcal
400 g kukurydzy konserwowej
160 kcal
500 g passaty
1 kcal
1 łyżeczka soku z limonki
92 kcal
3 szt. ekologicznej kostki rosołowej drobiowej
-
1500 g wrzącej wody
10 kcal
2 łyżki natki pietruszki

Cały przepis ma:

  • 1780 kcal
  • 164 g węgli
  • 172 g białka
  • 35 g tłuszczu
  1. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
    Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
    Filety z kurczaka pokroić w kostkę.
    Kukurydzę i fasolkę z puszki odsączyć.
  2. W dużym garnku z grubym dnem rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę z czosnkiem. Następnie dodać mięso, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i chili. Smażyć przez kilka minut, do momentu, aż mięso zmieni kolor.
  3. Dodać pomidory z puszki i łyżeczkę ziół prowansalskich. Wymieszać i przez chwilę całość podsmażyć.
  4. Wrzucić fasolę i kukurydzę z puszki.
  5. Wlać passatę i sok z limonki. Wymieszać.
  6. Kostki rosołowe zalać wrzącą wodą, wymieszać do rozpuszczenia. Bulion wlać do garnka. Wymieszać i wszystko razem gotować przez ok. 10 minut.
  7. Zupę posypać posiekaną natką pietruszki.
  • obiad
  • kurczak
  • zupa
  • czerwonafasola
  • kukurydza
  • pomidory
  • bulion
  • mieso
  • passata
  • jednogarnkowe
  • Zupa z kurczakiem, pomidorami, fasolą i kukurydzą

Zupa z kurczakiem, pomidorami, fasolą i kukurydzą

Jedna porcja ma:

Kalorie 297kcal
Węglowodany 27 g węgli
Białko 29 g białka
Tłuszcze 6 g tłuszczu