Roladki drobiowe
Jedna porcja ma:
2
porcje
Składniki
- 446 kcal
- 450 g piersi z kurczaka
- -
- pieprz czarny mielony
- -
- przyprawa do kurczaka po węgiersku
- 4 kcal
- 40 g ogórków konserwowych
- 8 kcal
- 30 g papryki konserwowej
- 62 kcal
- 4 plastry polędwicy wędzonej z kurczaka
- 274 kcal
- 4 plastry sera żółtego radamer
- 78 kcal
- 1 szt. jaj (L)
- 175 kcal
- 50 g zarodków pszennych
Cały przepis ma:
- 1047 kcal
- 20 g węgli
- 151 g białka
- 38 g tłuszczu
- Paprykę i ogórki pokroić w cienkie paski.
- Każdą pierś z kurczaka przekroić wzdłuż na dwie części i rozbić tłuczkiem z obu stron na cienkie filety. Doprawić je z obu stron przyprawą do kurczaka, pieprzem.
- Na każdy filet nałożyć szynkę, plasterek sera żółtego, po 3 paski papryki i ogórka. Zawinąć i uformować roladki, podwijając do środka jej końce.
- Roladki obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie w zarodkach pszennych (lub bułce tartej).
- Obsmażyć roladki na patelni z każdej strony używając bezkalorycznego sprayu do smażenia (lub oleju), a następnie włożyć je w naczyniu żaroodpornym do nagrzanego piekarnika (175°C) na ok. 25 min. (na ostatnie 5 minut można ściągnąć pokrywę naczynia).