Smażone filety z łososia

Jedna porcja ma:

Kalorie 593kcal
Węglowodany 33 g węgli
Białko 41 g białka
Tłuszcze 32 g tłuszczu
2 porcje

Składniki

744 kcal
370 g filetów z łososia
-
sok z 1/2 cytryny
-
sól himalajska
-
pieprz czarny mielony
-
koperek

Do smażenia

-
olej rzepakowy

Dodatki

375 kcal
250 g frytek prostych do piekarnika Original
8 kcal
6 szt. liści sałaty karbowanej
49 kcal
2 łyżki śmietany 12%
-
sok z cytryny
10 kcal
0,5 łyżeczki cukru

Cały przepis ma:

  • 1186 kcal
  • 67 g węgli
  • 82 g białka
  • 65 g tłuszczu
  1. Piekarnik nagrzać do 220°C. Frytki wsypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 15-20 minut.
  2. Filety z łososia umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Skropić sokiem z cytryny. Posypać solą, pieprzem i koperkiem (suszonym lub świeżym).

    Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Smażyć łososia najpierw skórą do dołu przez ok. 4 minuty, następnie z drugiej strony przez kolejne 3-4 minuty, aż się zrumieni.
  3. Liście sałaty umyć, osuszyć. Rozerwać na mniejsze kawałki.
    Śmietanę wymieszać w miseczce z 5 kroplami soku z cytryny i cukrem. Polać sałatę.
  • Smażone filety z łososia

Smażone filety z łososia

Jedna porcja ma:

Kalorie 593kcal
Węglowodany 33 g węgli
Białko 41 g białka
Tłuszcze 32 g tłuszczu