Zdrowe batony z liofilizowanymi owocami

Jedna porcja ma:

Kalorie 129kcal
Węglowodany 19 g węgli
Białko 2 g białka
Tłuszcze 6 g tłuszczu
6 porcji

Składniki

345 kcal
125 g suszonych daktyli
249 kcal
45 g orzechów nerkowca
11 kcal
5 g liofilizowanych malin
17 kcal
5 g liofilizowanych wiśni
140 kcal
20 g wiórków kokosowych
12 kcal
4 g ciemnego kakao

Cały przepis ma:

  • 774 kcal
  • 115 g węgli
  • 14 g białka
  • 34 g tłuszczu
  1. Z podanych składników wychodzi 6 batonów po ok. 35 g.

    Daktyle zalać gorącą wodą i namoczyć przez ok. 10 minut, następnie odlać wodę i lekko odcisnąć owoce.
  2. Do pojemnika blendera z nożykiem dodać orzechy nerkowca i dosyć drobno zmiksować, ale nie na mąkę. Przełożyć do większej miski.
  3. Liofilizowane owoce rozkruszyć lub zmiksować krótko w pojemniku blendera z nożykiem. Dodać do orzechów.
  4. Do miski dodać wiórki kokosowe i kakao. Wymieszać razem suche składniki.
  5. Do pojemnika blendera z nożykiem dodać namoczone daktyle i zblendować na masę. Połączyć je dokładnie z suchymi składnikami.
  6. Keksówkę/Formę wyłożyć papierem do pieczenia i na dnie rozprowadzić masę, docisnąć za pomocą łyżki. Pokroić na mniejsze prostokąty.
    Batony przechowywać w lodówce.
  • Zdrowe batony z liofilizowanymi owocami
  • dodatkowy obraz dla Zdrowe batony z liofilizowanymi owocami
  • dodatkowy obraz dla Zdrowe batony z liofilizowanymi owocami

Zdrowe batony z liofilizowanymi owocami

Jedna porcja ma:

Kalorie 129kcal
Węglowodany 19 g węgli
Białko 2 g białka
Tłuszcze 6 g tłuszczu